Wat bieden we op dit moment reeds aan qua onlinehulp?

Je behandeling voor problemen met alcohol kan deels online verlopen. Gesprekken op het CGG met een hulpverlener wisselen af met oefeningen die je thuis online kan doen. Vraag uw hulpverlener om meer info hierover.

1/ www.alcoholhulp.be

2/ www.gokhulp.be

3/ www.cannabishulp.be

4/ www.drughulp.be

5/ www.depressiehulp.be : voor mensen met depressieve klachten

Je kan je behandeling voor depressie ook deels online en dus bij je thuis laten doorgaan. Gesprekken op het CGG met een hulpverlener wisselen af met online oefeningen. Je kan er thuis aan werken en dit wanneer je maar wilt (24 op 7). Zo werk je actief aan je herstel in je dagdagelijks leven én heb je gesprekken met je hulpverlener. Vraag je hulpverlener naar Depressiehulp voor meer informatie.
Daarbuiten kan je steeds naar de algemene website van Depressiehulp surfen. Op de website vind je informatie over je depressie. Je kan er een zelftest doen om de ernst van je depressie in te schatten. Je vindt er ook informatie over verschillende hulpmogelijkheden. En als je zelfstandig met je herstel aan de slag wilt kan je terecht op de zelfhulp. De zelfhulp is anoniem en kosteloos.
Heb jij een dierbare met depressieve klachten? Ook voor de omgeving van een persoon met een depressie biedt de website nuttige informatie .